Dnevni center Skupaj v skupnosti se seli na splet!

Da bomo z mladimi ohranili stik in jim pomagali zapolniti prosti čas, jih kaj novega naučili ter skupaj premagali morebitno osamljenost in dolgočasje, ki jo ustvarjajo ukrepi za zajezitev širjenja koronovirusa, smo se v dnevnem centru odločili, da naše delo preselimo na splet. Zaposleni smo staknili glave in v načrtovanje in izvedbo aktivnosti vključili naše nepogrešljive prostovoljce. Skupaj nam je uspelo dogajanje, v mladinskem centru Skupaj v skupnosti, prilagoditi trenutni situaciji in pripravili smo pester izbor aktivnosti, ki so na voljo mladim. Vsak dan nekaj drugačnega in zanimivega, zato verjamemo, da se bo za vsakogar našlo nekaj.

Ob ponedeljkih bo potekala Zabavna angleščina od 16.00 do 17.00 ure z našo prostovoljo Irene, ki je v Sloveniji na Erasmus izmenjavi. Da bodo mladi lahko utrdili in preverili svoje znanje, bo zanje pripravila tudi kviz v aplikaciji Kahoot!.

Fotografija: https://pixabay.com/

Torek bo dan za čvek. Čvekalnica bo potekala med 15.00 in 16.00 uro.

Sreda bo namenjena glasbi v Glasbenem džemu in kvizu Zabavna matematika. Glasbeno delavnico bo vodila Gaja, naša prostovoljka. Potekala bo od 17.00 do 18.00. Računanje pa bodo mladi vadili v aplikaciji Kahoot!.

Fotografija: https//pixabay.com/

Kreativnost bodo mladi lahko izrazili na Ustvarjalnici, vsak četrtek med 15.00 in 16.00 uro. Mi smo že polni idej za ustvarjanje in nas že srbijo prsti.

Fotografija: https//pixabay.com/

Ob petkih pa bodo mladi kuhali na Kuharskem žuru in tako dobili super ideje za pripravo slastnega obroka ali sladice, s katerimi bodo lahko razvajali svoje bližnje. Kuhali bomo med 14.30 in 16.00. Za mlade bomo pripravili tudi kviz Z zabavo do novega znanja, ki bo poskrbel za njihovo splošno razgledanost in večjo informiranosti.

Fotografija: https//pixabay.com/

Vse aktivnosti bodo potekale preko platforme ZOOM.

Ob vseh skupinskih dejavnostih pa vzporedno potekajo še individualne aktivnosti:

  • individualno nudenje učne pomoči;
  • svetovalnica za otroke in mladostnike – nudenje podpore in pomoči;
  • individualno druženje prostovoljcev z otrokom/mladostnikom.

Sodelovali bomo na projektu ”MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE”Ane Petrič iz DEOS Centra starejših Notranje Gorice in v sodelovanju z otroki, mladostniki, njihovimi starši in prostovoljci izdelali veliko kratkih pisem ali voščilnic z lepimi željami in pozitivnimi mislimi za starejše. Tako bomo skupaj pripomogli k cilju narisati nasmeh na obraz čim več starostnikom, ki nimajo svojcev.

Pišete nam lahko na dnevni.center@skupajvskupnosti.si ali pa obiščete našo Facebook stran: https://www.facebook.com/skupajvskupnosti/ in nam sledite preko IG: https://www.instagram.com/skupajvskupnosti/

Vabljeni!